Fredagsquizaksen 18.11.16

Denne gangen starter og slutter vi med idrettsglede i flere former og fasonger, ispedd geografi, industrihistorikk og politisk analyse, men rekker også litt odontologi, kjemi og musikk.

Med det er det bare å ønske lykke til!

 

 1. Den tidligere keeperhelten Peter Schmeichel fyller år i dag, men har han nå rukket å bikke 50?
 2. Sjakk-VM pågår for fullt, og det renner inn med halvpoeng for begge deltakerne. Og det er de vel sånn passe mellomfornøyd med, skulle man tro. Men i hvilken by er det Magnus og Sergey sitter og spiller remis etter remis i disse dager?
 3. Hva heter det japanske selskapet som er verdens største produsent av girsystem for sykler?
 4. Hvilket grunnstoff er det som gjør legeringen amalgam helseskadelig å fylle jekslene med?
 5. Hvilket svensk progg-band tok angivelig navnet sitt fra kampropet som brukes i en tegnefilmscene der en maurkoloni går til angrep på Donald og Dolly Ducks piknikkurv?
 6. Under hvilket navn var bassist og vokalist John Simon Ritchie kjent da han døde av en overdose 21 år gammel 2. februar 1979?
 7. Hva heter fotballeksperten som, etter nokså ufrivillig å ha vært gjenstand for et av svarene i hver av de to siste utgavene av Adventsquizaksen, nå nok gleder seg til jul – men gruer seg til advent?

 

SVAR

 1. Å jada, med god margin. Han fyller 53 i dag, hipp hipp hipp!
 2. I New York
 3. Shimano
 4. Kvikksølv
 5. Hoola Bandoola Band (maurene roper «Hoola Bandoola» idet de går til angrep). Bandet beskjeftiget seg etterhvert med marginalt mer politiske sysler.
 6. Sid Vicious
 7. Bengt Eriksen