Fredagsquizaksen 25.11.16

I årets siste fredagsquizaksen starter vi opp med litt tegneseriekunnskap, før vi tar turen ut i verden i jakten på en liten republikk. Så vender vi snuta hjem igjen til en politisk fødselsdagsfeiring, som vi selvsagt feirer med ei lita låt. Vi unner oss et fotballspørsmål før vi går helga og førjulsstria lyst i møte med litt sjokolade.

 

Vel bekomme, og lykke til! Så ses vi til Adventsquizaksen neste uke!

 

 1. Hvem står bak tegneserien Rutetid?
 2. Hva heter den lille republikken som deler grense med Guyana, Brasil og Fransk Guyana, og i tillegg har kyststripe mot Atlanterhavet?
 3. Hans Olav Syversen, politiker og partyløve (det siste er riktignok bare en antagelse), fyller år i dag. a) Hvor gammel blir han? b) Hvilket parti representerer han?
 4. Hvilken artist synger hitlåta Million Reasons?
 5. Magnus Carlsen har hatt en trøblete uke i New York, og er også i ferd med å bli hentet inn på rankinglistene av verdens nest høyest rangerte spiller. Hvem er det?
 6. Da den store, nordirske fotballspilleren George Best i sin tid ble spurt om hva han hadde brukt alle pengene sine til, svarte han at han nok hadde brukt mest på kvinner og festing. Hva hadde han etter eget utsagn gjort med resten av pengene?
 7. Hvilken sjokoladeprodusent er det som skal ha oss til å bygge sjokoladehus denne jula (et reklamestunt sekretariatet bokstavelig talt har tenkt til å bite på)?

 

SVAR

 1. Frode Øverli
 2. Surinam
 3. a) 50 b) Krf
 4. Lady Gaga
 5. Italienskamerikaneren Fabiano Caruana
 6. De hadde han sløst bort

7. Freia