Luke 7

Stikkord i dagens luke er Chicago, Sing Sing og det parodiske livet som tøff gjengster.

Hva heter den fiktive karakteren som ikke bare utgir sine samlede memoarer med titler som «Brev til en ung utpresser», men også kommer med hverdagslige betraktninger man kan ta i bruk den dag i dag, av typen: «Det er med fare som med kvinner, de må behandles pent og forsiktig»?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.45) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett

24 tanker om “Luke 7

 1. I dag føler Skeletor seg rimelig sikre på at vi skal til den fiktive gangsteren Dickie Dick Dickens, den farligste mann på det Amerikanske kontinent. Hørespillene om ham (som underholdt undertegnede meget for 20 år siden) er basert på hans egne memoarer, som ble skrevet i Sing-Sing og oversatt til 14 forskjellige språk. Kanskje det er på tide med et gjenhør?

 2. Enkelte innad i Farfars føler seg relativt sikre på at den fiktive karakteren sekretæriatet er ute etter i luke 7 er den sagnomsuste ‘Dickie Dick Dickens’. Ikke ved hjelp av interenett, men god, gammeldags magefølelse. Radioteaterets og hørespillenes utgave av vår egen Egon Olsen. Meeeen, vi hsr tatt feil før…

 3. I dag skal vi til Dickie Dick Dickens – den farligste mann på det amerikanske kontinent! Den allmektige konge i Chicagos underverden! Bondegutten som arbeidet seg opp fra lommetyv til gangsterboss. Som spiller wienervals og beiteplukk i ledige stunder. Mannen som har lenket generasjoner norske lyttere til radioapparatene. Mannen som står øverst på listen – både hos Chicago-politiet og norske radiolyttere. Den elleville fortellingen om Dickie Dick Dickens bygger på hans egne erindringer – dem han skrev 20 år senere i fengslet Sing Sing, og som er oversatt til 14 språk.

 4. I dag skal vi til Dickie Dick Dickens, den farligste mann på det amerikanske kontinent. Han skrev sine memoarer i Sing-sing.

 5. Etter å ha grublet i en snau time over om dette er en finte, en planke, eller en finte i form av en planke, har vi kommet til at svaret ikke kan være noen andre enn den oppsiktsvekkende, sensasjonelle, forbløffende, morderiske og aller farligste av alle Chicagos innbyggere: Dickie Dick Dickens!

  Selv har vi det litt som Jim «Kjøtthue» Cooper i varetekt: Fysisk tilstand, tilfredsstillende; psykisk tilstand, katastrofal.

 6. Vi mener at vi skal den gode gamle forbryterverdenen – der de kriminelle har et hjerte av gull, men samtidige er de mest fryktede. Memoarene til denne karakteren forteller blant annet om en stor grad av sosial mobilitet i gamle tiders underverden. Og hvem vet, kanskje er det fortsatt slik at man kan stige i gradene fra lommetyv til Chicagos farligste mann (eller kvinne). Dette vet ikke Svadamene så mye om. Det vi derimot mener å vite er at vi skal til Dickie Dick Dickens, en karakter i et NRK hørespill med samme navn fra 1962.

 7. I dag kom reinsdyrene raskt frem til at svaret var
  Dickie Dick Dickens .
  Som vi da satser på også er svaret vi skal frem til.
  Om det er noen linjer mellom linjene vi har gått glipp som vi i morgen kommer til å si Selvfølgelig!! til blir spennende å se ..
  uansett god 7 dag til quizaksen

 8. Ny dag, ny luke og nye muligheter for en lang dag med frustrasjon, nedprioritering av arbeidsoppgaver, familieliv, generelle gjøremål og det som verre er. Vi skjønner at vi må endre taktikk for å ha helsa i behold til julaften. Som et urutinert nybegynnerlag som prøver så godt vi kan å henge med er vi meget sultne på en 3-poenger (og det litt kvikt), dog vel så sultne på en mental hviledag. Derfor gutser vi og går all in i dag – og låser svaret på Dickie Dick Dickens.

 9. Forretningsutviklerne kom etter hvert frem til at dette må være selveste Dickie Dick Dickens fra radioens fiktive verden. Dette var den farligste mann på det amerikanske kontinent og en allmektige konge i Chicagos underverden som skrev sine memoarer i Sing-Sing.

 10. Etter å ha gått på trynet med Mimir ❤ , til fordel for FedmeFalck!, svarer vi Dickie Dick Dickens i dag, som faktisk er kåret til tidenes radioteater på NRK !

 11. Vi er veldig fornøyd med å kunne konstatere at vi i dag skal til Dickie Dick Dickens, som skriver sine memoarer i Sing-Sing fengselet og er konge av Chicagos underverden.

 12. The Gangstashitters:
  Fra bondegutt til gangsterboss. Den allmektige kongen i Chicagos underverden. Banditten med smilerynker i øyekrokene. Dickie Dick Dickens!

 13. Jesus Quiztus mener det meste klokker inn på Dickie Dick Dickens i dag.
  Men ingen disipler orket å høre gjennom 8 sessonger med radioteater for å høre om de 2 siste hintene stemte. (for ikke å snakke om tyske,svenske eller sveitsiske varianter)
  Det plages stort over dette og vi håper såre ører ikke er forgjeves.

  Så, som en disiplerske sa det så treffende:
  -«Etter en kveld med Dickie Dick Dickens blir jeg uvel av navnet Dickie Dick Dickens. Vet ikke om det er gjentagende Dick, eller at det høres ut som dikke, dikk, dikke som gamle damer snakker til babyer.
  Poenget var post i vei, så jeg kan få sjelefred fra Mr.D 🍆🍆🍆»

  Og når vi skulle til pupper i luke 2 kan vi vel gå for tissefant i luke syv?
  Så da svarer vi det da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s