Luke 4

I en viss forstand skal vi i dag til noe konsumerbart, men det trenger ikke å være det, det kan nemlig også være noe du gjør: Med hjørner, trær og annen botanikk, og med myke så vel som harde trafikanter, dersom du har mye tæl og lite medfølelse vel å merke. Substantivt er det ikke mye som skiller dette ordet fra tilsvarende produkter med langt lavere anseelse, men så er det akkurat dette ordet da, som bestemt gjør at det likevel skiller seg ut.

Hvilket ord skal vi til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:35) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

25 tanker om “Luke 4

  1. Idag er Tre nøtter temmelig sikre i sin sak, og velger å gamble på 3-poengern med svaret «Snitter»… (hakket bedre enn cabaret…)

  2. Her er vi nok i nærheten av brødskiver med pålegg, som noen påstår har et annet navn. Vi svarer derfor; En snitte (eventuelt flere snitter)

  3. Snitte! Både substantiv og verb – en snitte/å snitte.

    Vi ser vårt snitt til å påpeke at ET snitt kan drikkes – da fortrinnsvis hvis du er invitert på snitter og øl slik Bokmålsordboka foreslår. De som sverger til Nynorskordboka insisterer på å «by på snittar og kaffi». Noterer også at å snitte på nynorsk også kan bety å «gje fantord; spotte». Det holder vi oss for gode for i denne runden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s