Luke 7

Når strengere innreisekontroller innføres og stadig flere grenser sperres for både folk og fe, kan det jo være en trøst å tenke på at i alle fall fuglene flyr over. Og nettopp dette budskapet er å finne ved et i akkurat denne sammenhengen nokså symboltungt sted i vårt langstrakte land. Hvilket sted?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:30) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

25 tanker om “Luke 7

 1. Kan det være figurgruppen «fuglene flyr over» ved grenseland museet i kirkenes det menes her… Satser på det.

 2. Grenselandmuseet i Kirkenes – Varanger Museum – har figurgruppen «Fuglene flyr over» av Tone Thiis Schjetne stående utenfor. Vi mener det er symboltungt nok, og går for det.

 3. Siden vi nå skal til et sted i vårt langstrakte land, så bør vi jo reise så langt som mulig.
  Når i tillegg det skal være symboltungt, så tenker vi på billedhugger Tone Thiis Scjetne som har figurgruppen «Fuglene flyr over» Dette finner vi ved Grenselandmuseet i Kirkenes, som gjenspeiler viktige milepæler i grensehistorien.

  Her er det selvfølgelig mange muligheter for helgardering, men vi går for ett svar.

  Vårt svar blir da, Kirkenes i Sør- Varanger

 4. Team Antonsen går for Kirkenes. Tenker da på figurgruppen «Fuglene flyr over» ved Grenselandmuseet.

 5. Julehateistene svarer Sørreisa.

  Fra NRK:
  «44 syriske og afghanske asylsøkere er kommet til Det norske Misjonsselskaps leirsted på Tømmerneset i Sørreisa i Troms. Det ble bråk rundt plasseringen da UDI krevde at kristne symboler skulle fjernes fra akuttmottaket. Etter heftig debatt snudde asylmyndighetene, og kors og Jesusbilder kunne henges opp igjen»

  Symbolikk i både navnet «Sørreisa» som henspeiler flukt av mennesker, såvel som fjærkre, og ikke minst de debatterte religiøse symbolene.

 6. Sandefjord. Det var en av de viktigste basene for transport av flyktninger til Sverige under krigen. De har en enorm statue av fugl Fønix

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s