Luke 18

I dag skal vi til et norsk ord på ti bokstaver som betyr det det alltid har betydd, og nå også det motsatte, altså det man har prøvd å si at det ikke er, men som på grunn av utstrakt feilbruk nå har både den positive og det negative betydningen – og er således blitt temmelig verdiløst som kommunikativt begrep. Sekretariatet lar seg forundre over at Språkrådet har gått god for dette, men det har de altså, om enn noe nølende. Hvilket ord?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

 

Quizaksen.no – Vi spør helst, vårt kall er ei å svare

16 tanker om “Luke 18

  1. «Forfordele» kan plutselig bety hva som helst. Alt var bedre før. Da trodde man i det minste at man var heldig når man ble forfordelt. Nå er det neimen ikke godt å si.

  2. I årets adventsspørrekonkurranse har Familien Hverdagsen følt seg forfordelt av spørrekonkurransens spørsmålsstillere, og nei, det betyr ikke at vi har fått for mange poeng, snarere tvert i mot.
    Uansett; FORFORDELE er dagens ord, men gjelder for såvidt for hele advent, i hvert fall i spørrekonkurransesammenheng…

  3. Penthouse Playboys er vel kanskje ikke de største tilhengere av Sprakradet etter at de sendte oss et mindre oppmuntrende skriv om at vi måtte fornorske navnet vårt til Leskur Leikekarar. Alliterasjon til tross, vi synes Sprakradet er blitt noe forfordelt når det kommer til kompetanse og taktfullhet. Vi svarer «forfordelt».

  4. Språket vårt er ikke enkelt, og noen tror resonnementer blir finere bare man bruker mange nok vanskelige ord. I dag skal vi fram til ordet «forfordele», som nå offisielt både betyr å gi for mye og å gi for lite, mot tidligere, da det kun handlet om å gi for lite.

  5. «We beer a lot» er ganske lei av å svare feil, men vi ønsker likevel ikke å bli forfordelt, da vi ikke vet hva vi da kan forvente. Vi nominerer likevel ordet «forfordele» til kandidat i dagens luke.

  6. Vi føler oss forfordelt. Eller jo. Eller nei. Eller jo. Vi må slutte å bruke ordet forfordele, sier de. Det forvirrer. Og det har de jo rett i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s