Adventsquizaksen 2019

Velkommen til den tiende utgaven av førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp:

Adventsquizaksen 2019!
Reglene er som følger:

 1. Man kan delta alene eller som lag, og man må melde seg på med lagnavn og beskrivelse av laget.
 2. Hver dag legges det ut et nytt spørsmål på et tidspunkt nærmere fastsatt etter algoritmer utarbeidet av Det internasjonale adventsquizforbundet.
 3. Svarer man korrekt innen en time får man tre poeng.
 4. Svarer man korrekt innen midnatt får man to poeng.
 5. Svarer man delvis rett kan man få ett poeng.
 6. Alle hjelpemidler er tillatt, husk at i adventsquiz og kjærlighet er alt lov!
 7. Den som har flest poeng når vi teller opp 1.juledag går seirende ut, vinner heder og ære og en vandrepokal.
 8. OBS: Sutring og klaging på motstandere, medspillere, adventsquizsekretariatet eller personer og/eller institusjoner tilknyttet dette, reglement (inkludert spørsmål, vanskelighetsgrad, tidspunkter, klagebehandling, inhabilitet, sekretariatets lemfeldige omgang med og fremleggelse av juridiske betraktninger osv.), surmuling, egotripper og annen generell oppførsel som drar tankene hen mot nordamerikanske presidenter eller portugisiske fotballspillere, belønnes ikke nødvendigvis med poeng. Med bestikkelser stiller det seg naturligvis annerledes.

NB: Påmeldingskrav for tidligere deltakende lag er å utfordre minst ett nytt lag til årets konkurranse! 

For påmelding: Skriv lagnavn og en beskrivelse av laget og deres adventsquizaksen-historikk som kommentar på denne sida. Husk også å skrive hvilket lag dere utfordrer.

 

Logo2

quizaksen@hotmail.com

29 tanker om “Adventsquizaksen 2019

 1. Rideklubben Piker-88 stiller med ridestøvler og hjelm, et variert utvalg ryttere i stallen dette året og ser for seg å trave opp i topp 10!!
  Knegg!!

 2. Team Antonsen kjører samme taktikk for sjuende (?) gang. Laget er kjent for å gå tøft ut, stivne i god tid før Nilsmesse, for så å være blant de siste i mål av de som fullfører. Strategien blir mye det samme i år. Men vi gleder oss veldig. Og gruer oss litt. God kamp!
  Vi utfordrer Jim Pram med venner og kjente i Krapfoss-området.

 3. Yes, we know it’s Quizmas time again stiller også i år. Vi er et rent familielag, som gruer oss litt til den daglige, hektiske timen rundt lunsjtid. Mulig vi endrer taktikk fra i fjor, men vi kommer uansett til å utfordre kolleger i Sandnes, Berge, Oslo, Kolsås og Førde.

 4. Quizluncher’ne rydder plass rundt bordet, kvesser kniver, annet bestikk, de små grå, og inntar startposisjon med god appetitt på små, større og de mer intrikate oppgaver på adventsmenyen.
  Det jobbes intenst med å finne kvalifisert kokkelaug e.l som kan utfordres. Truls ALA Hellstrøm ryktes å være interessert

 5. The Ladies stiller selvfølgelig i år også. Vi oppfordrer alle til å utfordre de andre. Går jo for gull som alltid selv om det viktigste i denne frustrerende quizen er å delta. God jul

 6. Jesus Quiztus stiller med en broket gjeng mossedisipler. Noen er med for første gang, andre har lengre fartstid. Jesus er vel den av vårs som har vært med lengst. Er vi tolv? Er vi fler? Eller er vi færre? Only God knows…
  Vi har vel ikke noe annet valg enn å utfordre Satan. Vi veit han er med her! Går rett i strupen på’n, den jæværn!

 7. Norsk sprettballklubb (NSB).

  Den legendariske sprettballklubben fra Strømsveien på Vålerenga gjenoppstår i reformert utgave når lagets spillende manager etter tre års fravær tar skrittene inn i flomlyset i manesjen. Tomrommet i den mørke tiden skal igjen fylles med mer enn juleøl og pepperkakebaking.

  Laget stiller i år til start med en broket forsamling jurister, kontorister, byråkrater og en journalist, med et geografisk tyngdepunkt øst for elva.

  Har tidligere tatt to titler: Vant quizen i 2018 (Regionrevolusjonen) og i 2016 (Strømsveien sprettballklubb).

 8. «RU – sammen for fornuftig bruk av arbeidstiden» prøver seg for første gang.

 9. Familien Hverdagsen er for 8(?). gang klare for å ha noe å gjøre i desember. Grunnet Solbergregjeringens massive satsning på storfamilien, stiller vi ekstra! sterkt i år !! Vi gleder oss! Let the Quiz begin Maestro ❤

 10. Tospann melder seg til dyst!
  Vi er adventquiz- jomfruer, og vet ei hvilket lag man bør utfordre.. 🤔

 11. Rideklubben har utfordret Einar Tørnqvist og Jan Thomas! Og oppfordret til å bruke Harald Eia som hjelpemiddel!

 12. Adventsquizaksen gjør på ingen måte adventen bedre, men lettelsen når disse 4 ukene er over og ribba står på bordet gjør det vel på en eller annen måte verdt det. Geotippen stiller derfor i år igjen. Vi gruer oss.

  Vi utfordrer særp!

 13. Svadamene melder seg til runde nummer to i Adventsquizaksen. Fjoråret startet vi som to deltakere fra henholdsvis Moss og Rygge, men i løpet av desember klarte vi å pådra oss et tredje partimedlem fra det forblåste nordvestlandet. I år er vi dermed tre Svadamer. Vi har ikke helt lykkes med å utfordre noen ferskinger til å delta, men håper vi kommer unna med å være generelt utfordrende.

 14. Moss og Omegns Frigjorte Håndarbeidsklubb deltar for første gang. Vi planlegger å legge alt håndarbeid til side de neste 24 dagene, og sette alle (hjemmestrikkede) kluter til for å knuse all motstand.

 15. En brokete sammenrasket gjeng med Malakoff realister som muligens er blitt utfordret av noen realister fra Kirkeparken – litt uklart siden det er sent på natt til første desember..

 16. Quizzimmiliz har våknet fra dvalen, ristet av seg støvet, tøyd alle lemmer og spent på seg quizens svar på beksømstøvler og treski! Vi er klare som aldri før, i hvert fall like klare som i fjor…
  Utfordrer Durek og Märtha (med mindre de benytter synske evner og dermed allerede har svart på årets adventquiz…)

 17. Aner ikke om forrige kommentar kom med side quizaksen ikke viser kommentarene en poster. Så vi forsøker å repetere:

  Leskur Leikekarar er selvsagt fortvilet over fjorårets katastrofale totalkollaps og skulle gjerne kommet sterkt tilbake. Men vi er i stor grad beskjeftiget med å drive valgkamp i Storbritannia denne måneden, så evt svar blir nok sporadiske, halvhjertede og lite gjennomtenkte. Vi hiver likevel inn en påmelding i tilfelle de andre lagene skulle bli tatt og diskvalifisert for doping, usportslig oppførsel, terror, «unseemly behaviour» eller bli utsatt for kongelig sjamanisme.

 18. Er det for sent å melde seg på? Fikk utfordring fra Kirkeparken i går kveld – trodde jeg hadde klart å melde oss på, men ser ikke kommentaren i feltet under.

 19. Laget ‘Verdens dummeste mann’ ble utfordret av av Svadamene, og vil gjerne delta. Beskrivelse av dette laget vil være så sørgelig lesning at adventstiden ville blitt ødelagt for de fleste.

 20. Kaller det ensomme laget mitt Nybegynneren fordi jeg har null erfaring med adventsquiz. Laget mitt er kun meg selv. 💁🏼‍♀️

 21. Quizlaget ‘Levva Livet’ melder seg på kampen om førjulsære. Vi er en eksklusiv, liten gjeng emigrerte trøndere, forvist til utkantsnorge der vi har måttet gifte oss inn i østfoldske borgerfamilier for å få innpass. Over snittet engasjert i politikk og byråkrati. Er i denne quizen (som i alt annet) totalt prisgitt våre koner for et evt heldig utfall.

 22. Laget heter Jordpotetene

  Laget består av nybegynnere i Adventsquizzen og vi henger oss på ved 4.luke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s