Luke 13

«Samhällsproblem har en otrevlig vana att jämt liksom tränga sig på. Det gäller att blunda för allt man är värd å försöka att inte förstå», sang Nationalteatern allerede på 70-tallet. Og akkurat det kan de nok skrive under på i Malmö, der alt denne høsten er i ferd med å gå i tusen bitar. Nå kan man jo ikke lenger rette noen forespørsel til samfunnsrefseren/fløtepusen som står bak sangen i sistnevnte referanse. Men hvilke tre personer er det hans beste venn anbefaler å spørre hvis man virkelig ønsker å forstå seg på slike problemer, i sitt nokså uortodokse forslag fra de første årene av vårt eget årtusen, og hvorfor er forslaget så uortodoks?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:40) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

25 tanker om “Luke 13

 1. Svaret er: Fråga Guillermo Marquez Jara. Fråga Mattias Flink. Fråga Tommy Zethreaus. Dom kanskja fattar hur man gjør.

 2. Björn Afzelius’ ven Mikael Wiehe tilrår oss å spørja Mattias Flink, Tommy Zethreaus og Guillermo Marquez Jara i songen Fråga Guillermo Marquez Jara. Dei tre er alle massemordarar, som jo er noko uortodokst å spørja til råds.

 3. Låten Fråga Guillermo Marquez Jara av Mikael Wiehe handlar om Guillermo Marqués Jara, Mattias Flink och Tommy Zethreaus. Alla dessa herrar är dömda för mord (massmord) Guillermo Marqués Jara blev dock bara dömt till medhjälp vid Stureplanmorden

 4. Vi skal i dag spørre Tommy Zethreaus, Guillermo Marques Jara og Mattias Flink. Uortodoks å spørre (masse)mordere til råds – om blant annet hva som gjør at de faller utenfor samfunnet og at alt faller i tusen biter. Men – kanskje dom fattar hur man gör?

 5. Han anbefaler å spørre Mathias Flink, Guillermo Marquez Jara og Tommy Zethreaus. De er alle massemordere, så det er sikkert ikke så mange som ville gått til dem for å spørre om så mye annet.

 6. Skal til Wiehe her , Fråga Guillermo Marquez Jara, Fråga Mattias Flink, ,Fråga Tommy Zethreaus. Selv I skarp samfunnskritisk ånd må det sies å være uortodoks å spørre 3 personer dømt for/medvirkning til massemord.og sangen kan oppleves som et forsvar for dette.

 7. Jordpotetene svarer at de 3 personene Mikael Wiehe anbefaler å spørre er Guillermo Marquez Jara, Mattias Flink og Tommy Zethreaus.

  Uortodoks fordi disse mennene er massemordere/drapsmenn.

 8. Guillermo Marquez Jara, Mattias Flink og Tommy Zethreaus er alle dømt for drap eller medverknad til drap, og difor er det nokså uortodoks å spørje dei om samfunnsproblem.

 9. Björn Svante Afzelius’ gamle svirebror Mikael Wiehe, ga i år 2000 etter Jesus Quiztu fødsel ut sangen «Fråga Guillermo Marquez Jara» hvor han foreslår: «Fråga Guillermo Marquez Jara, Fråga Mattias Flink, Fråga Tommy Zethreaus – Dom kanske fattar hur man gör». Noe som kan oppfattes som uortodoks, all den tid dette er å rådføre seg massemordere.

  Så lyder Jesus Quiztu ord.

 10. Guillermo Marquez Jara, Mattias Flink og Tommy Zethreaus.
  Forslaget er uortodoks fordi alle tre er forbrytere av høyeste rang (mord og medvirkning til mord).

 11. Geotippen prøver igjen på 3 poeng, og kanskje lykkes vi nå.. Til midnatt får vi svaret

  Fråga Guillermo Marquez Jara
  Fråga Mattias Flink
  Fråga Tommy Zethreaus
  Dom kanske fattar hur man gör

  Det uortodokse her må være at Alle tre er massemordere ( dømt for mord)

 12. Guillermo Marquez Jara, Mattias Flink, Tommy Zethreaus. Uortodokst å spørre de, fordi de tre sto bak en masseskyting på et utested i Stockholm.

 13. Vårt svar er:

  « Fråga Guillermo Marquez Jara
  Fråga Mattias Flink
  Fråga Tommy Zethreaus
  Dom kanske fattar hur man gör»

  Det at de alle er massemordere, gjør det ganske uortodoks.

 14. Fråga Guillermo Marquez Jara
  Fråga Mattias Flink
  Fråga Tommy Zethreaus
  Dom kanske fattar hur man gör

  Dette sang Mikael Wiehe, og det må vel sier å være litt uortodoks å spørre tre mordere om råd, men en kan som kjent ikke lage væpna revolusjon uten å knuse noen egg. Tjenare, Leskur Leikekarar.

 15. Vi er ganske sikre på at vi skal til Mikael Wiehe, som var Bjørn Afzelius’ beste venn. Hvilke tre han anbefaler å spørre er verre, men vi satser på Daniel Ortega, Fidel Castro og Robert Mugabe. Alle tre frigjøringshelter som endte som dikatorer.

 16. Bjørn Afzelius kompis fra Hoola Bandola Band, Mikael Wiehe sier vi skal spørre Guillermo Marquez Jara, Mattias Flink og Tommy Zethreaus. Alle dømt for drap eller medvirkning til massedrap i som ble begått i Sverige i 1994, derfor kanskje noe uortodokst å spørre de om hjelp til å løse samfunnsproblemer?

 17. Guillermo Marquez Jara
  Mattias Flink
  Tommy Zethreaus

  De har medvirket til drap/ er drapsmenn(to siste)

 18. Här gick det lite snabbt i svängarna, som vanligt , så uppfattade inte att det var 2 frågor. Om käre herr Lars godkänner, så vill vi tillägga att är det o-ortodoxt att fråga de tre mördarna om de fattar «hur man gör» som står sist i texten i låten Fråga Guillermo Marquez Jara

 19. Svadamene fant ganske raskt frem til Mikael Wiehe. Bakteppet her er voldsbølgen i Wiehes hjemby Malmø. Derimot strevde vi litt med at forslaget skulle være så uortodoks, men kom frem til at majoriteten er mer fokusert på straff enn undersøkelse. Det å konkret spørre de nevnte tre herrer ville vel heller neppe føre frem til noen godt funderte og gjennomtenkte innspill til løsning på voldsbølgen i Mikael Wiehes hjemby Malmø. Men det ville kanskje satt oss på sporet til en mulig årsak til all volden, som har det til felles at den er uført av sinte menn.

  Personene som Mikael Wiehe vil spørre er følgende drapsmenn
  Fråga Guillermo Marquez Jara
  Fråga Mattias Flink
  Fråga Tommy Zethreaus
  Dom kanske fattar hur man gör

 20. Quizzimmiliz velger å betegne Mikael Wiehe som Björn Afzelius’ beste venn, og vi skal da frem til sangen «Fråga Guillermo Marquez Jara»
  Der synger Wiehe om Guillermo Marquez Jara, Mattias Flink og Tommy Zethreaus. Dette er relativt uortodokst da alle tre er dømt for diverse drap i Sverige.

 21. Mikael Wiehe anbefaler å spørre Guillermo Marquez Jara, Tommy Zethraeus og Mattias Flink i låta Fråga Guillermo Marquez Jara. Tommy og Mattias begge ble dømt for mord, og Guillermo dømt for medvirkning til mord. Det er uortodoks å spørre drapsdømte/kriminelle om hvordan man skal løse et samfunnsproblem.

 22. De tre personene er Guillermo Marquez Jara,
  Mattias Flink og Tommy Zethreaus.

  Levva Livet mener det er uortodoks av Mikael Wiehe å anbefale oss å spørre disse tre fordi det er uvanlig å be gjerningsmenn (eller i dette tilfeller faktisk drapsmenn) definere hva vi bør gjøre for å hindre at de gjør som de gjør.

  Forslaget fremmer forøvrig forslaget om å spørre disse tre på ei plate med navnet «Sång till modet».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s